Mestonderzoek bij paarden

Al sinds 2019 is het mogelijk om mestonderzoek door ons te laten doen. Vanaf heden is het ook mogelijk om mest naar ons op te sturen. Bestel hiervoor heel makkelijk de benodigde materialen. De kosten van het mestonderzoek zijn inclusief eenmalige retour kosten, het is dus niet nodig om een postzegel te plakken!

Stuur de mestmonsters uiterlijk donderdag op, zodat de mest niet langer onderweg is dan nodig.

Bij paarden en grote is 1 mestbal voldoende, bij kleine pony’s 2 a 3 mestballen.

Tijdens het mestonderzoek (via de McMaster methode) kunnen er eitjes gevonden worden van spoelworm, bloedworm & veulenworm. Incidenteel worden er eitjes gevonden van lintworm en/of aarsworm. Het vinden van leverbot eitjes komt nagenoeg niet voor bij paarden, omdat de leverbot vaak niet op de leeftijd komt om eitjes te leggen.

Ook is het raadzaam om minimaal één keer per jaar de mest te laten onderzoeken na ontworming. Dit om te controleren of de ontworming voldoende effectief is geweest. Dit is belangrijk om eventuele resistentie in kaart te brengen.

Let wel dat onderzoeken zijn gebaseerd op gezonde paarden/pony’s. Heeft jouw paard/pony (vage) klinische klachten, overleg dan altijd met je dierenarts

Mestonderzoek is een zeer betrouwbare methode om te zien of er al dan niet ei-leggende wormen aanwezig zijn in de mest.

Twijfel je of het nuttig is om wormonderzoek te laten doen? Stuur ons gerust een berichtje om te overleggen.

Wij onderzoeken de mest binnen 24 uur na binnenkomst en versturen dezelfde dag te uitslag. Heb je 3 werkdagen na verzending nog niks van ons gehoord? Stuur dan gerust even een berichtje.

Let op! Mestonderzoek via de post versturen is alleen mogelijk binnen NL.

Heb je vragen over het mestonderzoek? Kijk vooral even bij de pagina veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een appje.

has been added to your cart.
Checkout
De waardering van www.windruitersport.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 44 reviews.